Friday, May 20, 2011

fall in love....

argh!!! suke gler kat actor nih....... jatuh cinta seh.....:)

BETO KUSYAIRI

i think this is 1st time la aku suke actor yg x ensem....tapi ni memang aku suke...suke lebih drpd asyraf muslim, fahrin, or mane2 actor yg ensem la..... sebab die sgt2 suke wat klakar...berlakon pun dgn muke selamba die.... then, now ni byk film die berlakon ngan sharifah amani je.... lg la aku suke cz aku suke sh. amani ni...hehe....

cte yg aku da tgk ialah.....kashaf imani,and now ni tgh ade kat tv cerita cita dan cinta....best sgt....

1 more thing aku da suke cite yg pengarah die ialah azma aizal yusoof...cite die memang unik....n sgt byk kate2 yg best2....aku memang suke cite yg ade kate2 hikmah ni....gud la....like kabir bhatia....5 star la.....:)

Thursday, May 19, 2011

a very3 nice song.......

opick-tiada duka yang abadi

http://www.youtube.com/watch?v=-zGXSIH8STA

Tiada duka yang abadi didunia
Tiada sepi merantaimu selamanya
Malam akan berakhir, hari akan berganti
Takdir hidup akan dijalani
*courtesy of LirikLaguIndonesia.net
Tangis dan tawa nyanyian yang mengiring
Hati yang rindukan cinta dijalan-Mu
Namun ku percaya hati meyakini
Semua akan indah pada akhirnya

Andai bisa ku mengulang
Waktu hilang dan terbuang
Andai bisa perbaiki segala yang terjadi
Tapi waktu tak berhenti
Tapi detik tak kembali
Harap ampunkan hamba-Mu ini

Waktu berputar rebulan dan matahari
Bunga yang mekar akan layu akan mati
Malam akan berakhir, hari akan berganti
Takdir hidup akan dijalani

Andai bisa ku mengulang
Waktu hilang dan terbuang
Andai bisa perbaiki segala yang terjadi
Tapi waktu tak berhenti
Tapi detik tak kembali
Harap ampunkan hamba-Mu ini

Andai bisa ku mengulang
Waktu hilang dan terbuang
Andai bisa perbaiki segala yang terjadi
Tapi waktu tak berhenti
Tapi detik tak kembali
Harap ampunkan hamba-Mu ini
Harap ampunkan hamba-Mu ini



Tuesday, May 17, 2011

wait and wait........

waiting someone is really33x tired.....

should I stop waiting or just proceed?

the question that i know that it is really don't have answer.......

*sigh*

Sunday, May 15, 2011

intersesi

sambil tunggu download cter juvana..............

da lame gler x update blog gara2 exam....

sem ni amik intersesi....act xnak amik pun....macam half hearted la gak nak amik intersesi ni cz sejak akhir2 ni my prob sgtla byk....xtau r nape die datang bertimpa2...huhu...tp bila d fikir balik jz go through je la...benda da nak jd...kite sendiri yg kene kuatkan hati.....insyaAllah....

arini first day intersesi...sgtla bosan untuk belaja 3 jam ni...nasib bek td lect 2 da declare utk blaja 2.3o je.. so, kire balik kul 11.30 r...huhu...penatnya....da la hati ni berada di awang-awangan + lect 2 bg pressure... sebenarnya lect 2 best...cume die attack dak bizcomp....menci la....die sgt2 high expectation pd dak bizcomp...huhu...nasibla badan....

erm....ngat nak keje tapi lum berkesempatan utk kuar mencari keje....n td my sis kol...die nak byr utg die kat sy yg beratus 2....2 yg membuatkan malas nak cr keje ni...hehehe....

ok la...nasib bek sok cuti ari wesak...o yeah.....:p

Wednesday, April 20, 2011

study week....

study week ni sume org balik umah kan.....tp aku xbalik cz dwet 2 cukup2 makan je....hehe...
so, utk spend dwet makan...maka aku pun g umah my sis...hehe...act rindu sgt kat my niece..lame gler xjumpa....ble g umah my sis first skali yg my niece ckp "ibu2..mane ibu jumpe cik bi..." lawak gle die ni...igt kutip tepi jalan ke...hoho...

then, duk la umah my sis slama 5 hari.... makan tdo la jwbnya... study 2 de la gak ble rase insaf 2 bace la...lau x memang duk depan tv tgk cte...hehe

then, ari rabu 2 nak balik malam 2 sha bg msg nak g air terjun...aku pe lg...mestila nak ikut kan...then, kitorang g la...tgk gambar je la ea...:p





aku menang...

sgt poyo ble baling air tp pandang kamera...haha

kami...kami...kami...: <3

cantik sgt...ble nampak ni sgt teruja smpi kema xsabar2 nak mandi...hehe


tamen shi akma he diyana....

diyana n shepa n me...:p

pis....^-^v

duk kat bawah air terjun ni memang sakit n ble balik umah sakit seluruh badan...

poyo gler kan...berenang tp kaki menapak...hahaha


k...study k...gud luck 4 all...esp my fren...wish u all d best... LOVE..

Saturday, April 9, 2011

saya suke basuh toilet...8)

kalau bace tajuk mesti demorg pk aku ni:
1. gle r...agaknya cite2 die ni cleaner kot...
2. hi...org menyampah basuh toilet, die suke basuh toilet. geli.

2 la...aku memang suke basuh toilet sebab.....

firstly, aku nyampah gle kalo toilet kotor. kalo mula2 aku masuk aku ceria gle,then, ble da masuk toilet yg kotor, terus perangai aku berubah. kuar 2 leh bad mood seminggu. kalo da cam2 baik aku basuh toilet 2 kan...haha

then, kalo nak tunggu org lain basuh toilet 2..memang berjanggut la kan...drpd aku memikirkan dorg2 yg len ni xnak basuh toilet, baik aku rela hati nak basuh. dapat pahala. xyah nak marah2 kan...

ok la ni je entrynya...ngah nak menghiburkan hati yg geram...:(

Friday, April 8, 2011

kite xcukup baik........

act smlm de la 1 cte yg wat aku rase mcm kite sbg manusia biasa ni memg xlayak nak benci org, ckp org 2 jahat la..xcukup iman la....pape yg buat diri sendiri macam bagus kan...

act kite xlayak pun nak ckp org lain camtu.....

ms my sis g ceramah, die de tulis something...
"sesungguhnya, kasih syg Allah 2 mencurah-curah, sebab 2 hamba yg murka masih di beri rezeki...inikan pula kita manusia biasa xlayak nak benci org.."

Nila benda yg paling aku suka yg really wat aku termenung jap..

memang kdg2 kite slalu ckp,

eh, org 2 xpki tdg..mesti org 2 jht kan...mesti perangai die 2 nauzubillah...
eh, ketatnya org 2 pki baju....apela....
eh, org 2 xsolat, mesti iman die xkuat...

dan pape lg la...sebenarnya sblum kite judge org, kite kene judge diri sendiri dulu... muhasabah diri 2 sebelum nak mengata org....

kate org 2 xpakai tdg tp diri sendiri pki tdg jarang or singkat xke rs benda 2 same je.....
kate org pki baju ketat n suar ketat, tp diri pun pki suar ketat gak tp bj longgar...same je kan...
kate org xsolat, tp diri sendiri solat akhir waktu, ngaji pun x....same je kan....

first skali lau nak perelokkan org lain, perelokkan diri sendiri dulu.. xyah la nak budget baikk kan...

* for me also n my fren......