Friday, May 20, 2011

fall in love....

argh!!! suke gler kat actor nih....... jatuh cinta seh.....:)

BETO KUSYAIRI

i think this is 1st time la aku suke actor yg x ensem....tapi ni memang aku suke...suke lebih drpd asyraf muslim, fahrin, or mane2 actor yg ensem la..... sebab die sgt2 suke wat klakar...berlakon pun dgn muke selamba die.... then, now ni byk film die berlakon ngan sharifah amani je.... lg la aku suke cz aku suke sh. amani ni...hehe....

cte yg aku da tgk ialah.....kashaf imani,and now ni tgh ade kat tv cerita cita dan cinta....best sgt....

1 more thing aku da suke cite yg pengarah die ialah azma aizal yusoof...cite die memang unik....n sgt byk kate2 yg best2....aku memang suke cite yg ade kate2 hikmah ni....gud la....like kabir bhatia....5 star la.....:)

Thursday, May 19, 2011

a very3 nice song.......

opick-tiada duka yang abadi

http://www.youtube.com/watch?v=-zGXSIH8STA

Tiada duka yang abadi didunia
Tiada sepi merantaimu selamanya
Malam akan berakhir, hari akan berganti
Takdir hidup akan dijalani
*courtesy of LirikLaguIndonesia.net
Tangis dan tawa nyanyian yang mengiring
Hati yang rindukan cinta dijalan-Mu
Namun ku percaya hati meyakini
Semua akan indah pada akhirnya

Andai bisa ku mengulang
Waktu hilang dan terbuang
Andai bisa perbaiki segala yang terjadi
Tapi waktu tak berhenti
Tapi detik tak kembali
Harap ampunkan hamba-Mu ini

Waktu berputar rebulan dan matahari
Bunga yang mekar akan layu akan mati
Malam akan berakhir, hari akan berganti
Takdir hidup akan dijalani

Andai bisa ku mengulang
Waktu hilang dan terbuang
Andai bisa perbaiki segala yang terjadi
Tapi waktu tak berhenti
Tapi detik tak kembali
Harap ampunkan hamba-Mu ini

Andai bisa ku mengulang
Waktu hilang dan terbuang
Andai bisa perbaiki segala yang terjadi
Tapi waktu tak berhenti
Tapi detik tak kembali
Harap ampunkan hamba-Mu ini
Harap ampunkan hamba-Mu ini



Tuesday, May 17, 2011

wait and wait........

waiting someone is really33x tired.....

should I stop waiting or just proceed?

the question that i know that it is really don't have answer.......

*sigh*

Sunday, May 15, 2011

intersesi

sambil tunggu download cter juvana..............

da lame gler x update blog gara2 exam....

sem ni amik intersesi....act xnak amik pun....macam half hearted la gak nak amik intersesi ni cz sejak akhir2 ni my prob sgtla byk....xtau r nape die datang bertimpa2...huhu...tp bila d fikir balik jz go through je la...benda da nak jd...kite sendiri yg kene kuatkan hati.....insyaAllah....

arini first day intersesi...sgtla bosan untuk belaja 3 jam ni...nasib bek td lect 2 da declare utk blaja 2.3o je.. so, kire balik kul 11.30 r...huhu...penatnya....da la hati ni berada di awang-awangan + lect 2 bg pressure... sebenarnya lect 2 best...cume die attack dak bizcomp....menci la....die sgt2 high expectation pd dak bizcomp...huhu...nasibla badan....

erm....ngat nak keje tapi lum berkesempatan utk kuar mencari keje....n td my sis kol...die nak byr utg die kat sy yg beratus 2....2 yg membuatkan malas nak cr keje ni...hehehe....

ok la...nasib bek sok cuti ari wesak...o yeah.....:p

Wednesday, April 20, 2011

study week....

study week ni sume org balik umah kan.....tp aku xbalik cz dwet 2 cukup2 makan je....hehe...
so, utk spend dwet makan...maka aku pun g umah my sis...hehe...act rindu sgt kat my niece..lame gler xjumpa....ble g umah my sis first skali yg my niece ckp "ibu2..mane ibu jumpe cik bi..." lawak gle die ni...igt kutip tepi jalan ke...hoho...

then, duk la umah my sis slama 5 hari.... makan tdo la jwbnya... study 2 de la gak ble rase insaf 2 bace la...lau x memang duk depan tv tgk cte...hehe

then, ari rabu 2 nak balik malam 2 sha bg msg nak g air terjun...aku pe lg...mestila nak ikut kan...then, kitorang g la...tgk gambar je la ea...:p





aku menang...

sgt poyo ble baling air tp pandang kamera...haha

kami...kami...kami...: <3

cantik sgt...ble nampak ni sgt teruja smpi kema xsabar2 nak mandi...hehe


tamen shi akma he diyana....

diyana n shepa n me...:p

pis....^-^v

duk kat bawah air terjun ni memang sakit n ble balik umah sakit seluruh badan...

poyo gler kan...berenang tp kaki menapak...hahaha


k...study k...gud luck 4 all...esp my fren...wish u all d best... LOVE..

Saturday, April 9, 2011

saya suke basuh toilet...8)

kalau bace tajuk mesti demorg pk aku ni:
1. gle r...agaknya cite2 die ni cleaner kot...
2. hi...org menyampah basuh toilet, die suke basuh toilet. geli.

2 la...aku memang suke basuh toilet sebab.....

firstly, aku nyampah gle kalo toilet kotor. kalo mula2 aku masuk aku ceria gle,then, ble da masuk toilet yg kotor, terus perangai aku berubah. kuar 2 leh bad mood seminggu. kalo da cam2 baik aku basuh toilet 2 kan...haha

then, kalo nak tunggu org lain basuh toilet 2..memang berjanggut la kan...drpd aku memikirkan dorg2 yg len ni xnak basuh toilet, baik aku rela hati nak basuh. dapat pahala. xyah nak marah2 kan...

ok la ni je entrynya...ngah nak menghiburkan hati yg geram...:(

Friday, April 8, 2011

kite xcukup baik........

act smlm de la 1 cte yg wat aku rase mcm kite sbg manusia biasa ni memg xlayak nak benci org, ckp org 2 jahat la..xcukup iman la....pape yg buat diri sendiri macam bagus kan...

act kite xlayak pun nak ckp org lain camtu.....

ms my sis g ceramah, die de tulis something...
"sesungguhnya, kasih syg Allah 2 mencurah-curah, sebab 2 hamba yg murka masih di beri rezeki...inikan pula kita manusia biasa xlayak nak benci org.."

Nila benda yg paling aku suka yg really wat aku termenung jap..

memang kdg2 kite slalu ckp,

eh, org 2 xpki tdg..mesti org 2 jht kan...mesti perangai die 2 nauzubillah...
eh, ketatnya org 2 pki baju....apela....
eh, org 2 xsolat, mesti iman die xkuat...

dan pape lg la...sebenarnya sblum kite judge org, kite kene judge diri sendiri dulu... muhasabah diri 2 sebelum nak mengata org....

kate org 2 xpakai tdg tp diri sendiri pki tdg jarang or singkat xke rs benda 2 same je.....
kate org pki baju ketat n suar ketat, tp diri pun pki suar ketat gak tp bj longgar...same je kan...
kate org xsolat, tp diri sendiri solat akhir waktu, ngaji pun x....same je kan....

first skali lau nak perelokkan org lain, perelokkan diri sendiri dulu.. xyah la nak budget baikk kan...

* for me also n my fren......

Monday, April 4, 2011

fun story......

lepas abis kelas tgh ari which hci.....

balik pas makan sizzling kat fak....

bukak pintu umah...then, nak bukak pin2 bilik...aku da ready da nak masuk bilik tukar bj then tido.. d da pandang aku....then, bermulalah dialog kitorg:

d : kunci aku kat ko kan?
me : eh xdela....aku bukan org last kunci pintu...(sambil mengorek beg...)
d : eh, aku xde kunci...bukak pin2 td memg pki kunci aku...

maka...pergilah ke bilik kema n sha...

me : sha, kema, cek beg korang de x kunci bilik aku..
sha : xde....(sambil mencari-cari)
kema : aku xde pegang....ngan muke konfiden..

kuar bilik dorang....tanye d balik....

me : ko sure ke xde dlm beg ko?
d : betul.....(beg d da nak koyak da aku tgk..)

kami pun cr lg...setiap inci beg kitorg cr.....memg da mcm2 jenis cara da nak cr kunci 2.....hoho...
atlast kema wat keputusan...

kema : ntah2 dalam kete....
d : mane ko tau...
kema : da dlm sume beg xde....
d : haha....gud conclusion...

then, aku pun turunla g kete....cari punye cr....aku nek atas balik....

kema : ade x?
me : xde r....

then, siasat punye siasat...

sha : nape aku igt moment mlm smlm punye r? memori arini memg xde....
me : aku pun same.

then, kitorang perah otak pk sape pgg kunci 2 last....then, aku memg igt kema yg last...(kema ni memg pelupa ckit...huhu)..pk punye pk....ntah2 kat bonet kete....

then, kema pun turun bwh tuk cr kunci.....sbb die yg pgg last....

jeng3!!!!!!!!!!

jumpa pun.....kema ni memang tul....rasa cam nak tikam perut die 10 kali....

hahaha......penat kitorang jd csi td....ghupenyer gni org siasat kes jenayah...huhu...memang penatla otak ni mikirkan benda 2....hohoho.....

Saturday, April 2, 2011

tension hv been release....:)

hoho....nak tau kitorang watpe smlm???

pg lg da bersiap nak g bukit cerakah......kema memg pg lg da memekak kejut kitorang suh bgn(xla pg sgt act...haha). then, siap2 sume pas2 bertolak kul 10.30 pas tgk sailormoon....hehe...karton fav 2...

g sane lak rmi gler org....foreigner + dak sekolah then org wat pe ntah yg leh rmi gler org......huhu...da frust da...act nak men basikal...tp kene isi borang,then, tgu giliran....bape lame la nak kene tgu kan...so, at last ktorang dcide nak g ole2 s18 tok men boling.....

sesampainye kat sne, de lak org wat family day....pergh.....rase nak mkn je org2 kat situ...huhu....then, at last g karok je...haha...habis la 20 lagu kitorang nyanyi... kul 2 br makn tgh ari...

ms makn g order abc....memg xreti makan la cz abc 2 penuh gler...takut tumpah2...the, memg da mls la kan nak makan lau cam2...luckily sha ajar aku camne nak mkn...hehe....nsb bek de sha...lau x da membazir rm3....makan un kene blaja act....:)

pas makan terus men game yg pakai token 2....haha...memg best gler w/pun kene tipu....game 2 telan dwet...then, suke ati die je nak bg org men bpe lame.....plg best men drum n men shoot bola....haha...memang leh release tension la kan....:0

thnx 2 my housemate..:D

Friday, April 1, 2011

rasa nak berblog la.....:p

arini jum.....
ari yg plg aku suke sebab sok ari sabtu aku leh tido smpi tgh ari....haha...buruk kan perangai.... xpe la...hobi aku adalah tido..kalo ade ms lpg memang aku tido..haha... kalo 2 ari xtido. 2 ari gak aku ganti tido..hoho.

act arini nak cte that i really hv suffer week cz doing a lot of assignment.. ari isnin doing a stress assignment...stress my lecturer seriously garang...tp alhamdulillah ms kitorang present ok....hehe:p
ari selasa lak..doing ise...mlm 2 br nak cr sistem...cz selama ni cr sistem xjumpe....da mintak da kat sume org kat fb ni yg amik coz komputer gak....yg xpenah tego pun kene tanye gak...really desperate..at last mintak kat kawan sekelas gak...thanx a lot to him cz byk5 gle tlg kitorang....
at last done kitorang punye keje...:)..tp lect 2 kate da lmbt n setelah d pujuk akhirnye........love u puan....like when i see u smile....

then, ari rabu memang kene marah ngan miss bell cz xwat keje die...so srry cz make u angry...next week sy wat k...:p

ari kahmis present website yg aku wat sendiri cz yg len sebok wat repot....so fair right....aku memang suke bab2 reka smtg...so my pleasure wat website 2...ms present pun berdebar sbb tkt dr byk komen...nsb bek ok! glad...

then ari jum kene present RUP kat DK3....wow....so many people there with other classes...luckily im not too nervous cz bc slide je...hehe....tp best gak present gune microfon....hihi...

then, mlm ni aku nak tido puas2....night..:p